Nyitókép forrása: trend.sk

 

A Pénzügyminisztérium  nagyon intenzíven együtt fog működni az önkormányzatokkal a gazdasági újjáépítési terv kapcsán – közölte a szaktárca a Szlovákiai Falvak és Városok és a Szlovákiai Városok Uniója képviselőinek, valamint a pénzügyminiszteréium képviselőinek találkozója után. A tárgyaláson szó esett az egyes támogatási projektek levezényléséről, a felmerülő problémákról és a felek javaslatokat is tettek.

 

Eduard Heger (OĽANO) pénzügyminiszter elmondta, hogy az önkormányzatokat tekinti kulcsfontosságú szereplőknek az újjáépítési terv sikere szempontjából.

 

A találkozón a közbeszerzések és a pályázati eljárás nehezségeiről, vagy az építési törvény hiányosságairól is szó volt. A ZMOS képviselői a vasúti vonalak és a közutak fejlesztésének fontosságát hangsúlyozták, a városok képviselői a városfejlesztést – ebbe beletartoznak az oktatási központok, a munkapiaci központok, sportközpontok.

 

 hirdetes_810x300  

A települések képviselői azonban azt tartották a legfontosabbnak, hogy minél hamarabb konkrét részleteiben ismertté váljon, milyen célokra és projektekre biztosít majd az állam forrásokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!