Nyitókép: Martin Mikláš/plus7dni

 

Nagyon jó lenne, ha valamilyen módon végre megegyeznénk a diákok iskolába való visszatéréséről – jelentette ki Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter.

 

„Ha az egész folyamatot még karácsony előtt el akarjuk indítani, akkor jó lenne, ha nem december 15-e után döntenénk róla, mert akkor már teljesen felesleges lesz“

 

– jegyezte meg a tárcavezető.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter azt is elmondta, a felső tagozatos és a középiskolás diákok iskolába való visszatéréséről a központi válságstábnak kell döntenie.

 

Az alapiskolák felső tagozatos diákjai október 26-tól tértek át az online oktatásra. Hozzájuk hasonlóan szintén otthonról tanulnak a középiskolások is. Az egyetemisták online oktatása a téli szemeszter végéig tart.

 

A központi válságstáb hétfőn (november 23.) a gyerekek iskolába történő visszatérésével is foglalkozott, de enyhítésre egyelőre nem kerül sor. Igor Matovič kormányfő azt javasolta, hogy az idei év utolsó két hetében a felső tagozatos diákok és a középiskolások térhessenek vissza az iskolapadba. Ezzel kapcsolatban azonban további részleteket nem árultak el.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!