Nyitókép: Pavel Neubauer/TASR

 

A járványügyi szakemberek konzíliumának véleményét komolyan kell venni. Az epidemiológusok és infektológusok ugyanis nem tanácsolják az országos tesztelés újbóli megrendezését – jelentette ki a szerdai kormányülés előtt Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

 

„Éjszaka kaptam meg az állásfoglalásukat, ezért még át kell tárgyalnunk”

 

– mondta a konzílium állásfoglalásával kapcsolatban Krajčí.

 hirdetes_300x300  

 

A konzílium ugyan értékeli az országos tesztelés eredményét, de egyúttal arra figyelmeztet, hogy a következő forduló azon formája, amelyet Igor Matovič kormányfő szorgalmaz, feleslegesen merítené ki az egyébként is fáradt egészségügyi dolgozók erejét. A szakemberek szerint más módszert kell keresni, a teszteléshez például a mobil mintavételi pontok igénybevételét javasolják.

 

Krajčínak nem áll érdekében az országos tesztelést mindenáron elfogadtatni, azt viszont kihangsúlyozta, hogy megoldást kell keresni a fertőzöttek kiszűrésére.

 

„Olyan megoldást kell kresnünk, ami jó lesz az országnak, és amivel csökkenteni tudjuk a napi esetszámokat annak érdekében, hogy enyhíteni tudjunk az óvintézkedéseken”

 

– mondta.

 

Richard Sulík gazdasági miniszter a kormányülés előtt elismételte, hogy a pártja az országos tesztelés ellen van, és az álláspontjukat a kormányülésen és a válságstáb ülésén is el fogják mondani, a javaslatot, azonban nem fogják megvétózni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!