Nyitókép: TASR/AP/Jean-Christophe Bott

 

Andrej Doležal (Sme rodina-jelölt) közlekedésügyi miniszter pesszimista a szlovák síközpontok megnyitásával kapcsolatban.

 

Állítása szerint olyan jelzések érkeznek Európából –elsősorban Németországból és Franciaországból –, melyek szerint a téli síszezon hivatalosan csak 2021. január 10-én vehetné kezdetét.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter szerint Szlovákia nem fog szembemenni az árral, hiszen az országok között létezik egy olyan megállapodás, melynek alapján nem fogják egymástól ellopni a turistákat, és nem is fogják mesterségesen emelni a lakosság mobilitását.

 

Doležal elmondása szerint a közlekedési tárca terve a síközpontok megnyitásával kapcsolatban egyelőre nem kerül a járványügyi bizottság elé.

 

„Ma reggel videókonferenciánk volt a konzílium szakembereivel, ahol bemutattuk azt a tervet, amit a higiénikusokkal és az Egészségügyi Elemzések Intézetével együtt összeállítottunk”

 

– jelentette ki Doležal azzal, hogy a szakembereknek még időt kell hagyni arra, hogy megismerkedjenek az anyaggal.

 

A miniszter mindezek ellenére meg van győződve arról, hogy a jövő hét folyamán már bejelenthetik a síközpontoknak a téli szezonnal kapcsolatos eredményt.

 

„A mi részünkről ez csak egy javaslat arra vonatkozóan, hogy milyen feltételekkel nyithatnának meg a síközpontok. Az egész a tesztelés és az óvintézkedések kombinációján alapszik”

 

– mondta Doležal, aki további részleteket nem akart elárulni.

 

A síközpontok jövő év eleji megnyitásával kapcsolatos mérlegelések Doležal szerint csak jelzések, ezért nem akar róluk spekulálni. Annyit hozzátett, a helyzet valóban nem jó, de az európai országok egységesen fognak eljárni.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!