Károly, Karola
  • HUF: 360.66
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 7 °C
Belföld

Gröhling: Nem tudjuk a diákok egyidejű országos tesztelését megoldani

Egy sor kérdésre nincs még válasz az iskolanyitással kapcsolatban

Nyitókép: hnonline.sk

 

A jelenleg otthonlévő diákok egy időben történő koronavírus-tesztelését nem lehet megoldani – mondta Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter pénteken a Szlovákiai Falvak és Városok Társulásával (ZMOS) való egyeztetése után.

 

Jelenleg arra keresik a megoldást, hogy legalább egy pilóta-projekt keretében leteszteljék és visszaengedjék az iskolákba diákok egy részét. Erre előreláthatólag december 8-tól kerülhetne sor, ha sikerül minden feltételnek megfelelni.

 

Egyelőre nem tudják a választ arra a kérdésre, hogy mi legyen azokkal a diákokkal, akik szülei nem akarnak majd részt venni a tesztelésen, ahogy azt sem tudják, hogy miként biztosítsák a kellő számú egészségügyi dolgozót és technikai felszerelést a tesztelésekhez.

 

Gröhling ugyanakkor bízik abban, hogy november 30-ig, mikor is összeül a Központi Válságstáb, sikerül majd olyan tervet prezentálni az iskolanyitásokkal kapcsolatban, mely megvalósítható és mindenki számára elfogadható lesz.

 

A miniszter ezzel együtt javasolni fogja a szeptemberben már bevezetett “jelzőlámpa” visszavezetését a gyakorlatba. Egyelőre az iskolák fenntartóival tárgyalnak, és begyűjtik az információkat a szülők és iskolák hajlandóságáról a tömeges tesztelést illetően.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket