Nyitókép: reprofoto (RTVS)

 

A Smer részt vesz a főügyészválasztáson, növeli majd a jelenléti kvórumot a parlamentben, de nem fog szavazni egyik jelöltre sem, jelentette ki Richard Takáč (Smer) a közmédia 5 perc múlva 12 című politikai vitaműsorában.

 

Juraj Šeliga (Za ľudí), megerősítette, hogy egyelőre nincs egyezség e tekintetben a kormánykoalíció pártjai között. A parlament alelnöke szerint ez jó hír, mert azt bizonyítja, hogy szó sem lehet előzetes alkuról a kormánykoalíció pártjai között.

 

Richard Takáč (Smer) és Juraj Šeliga (Za ľudí) az 5 perc múlva 12 című műsorban november 29-én. Kép: reprofoto (rtvs)

 

 hirdetes_300x300  

Šeliga szerint a meghallgatás teljesítette célját. A parlament alelnöke úgy látja, hogy sikerült megismerni az egyes jelölteket, akik gyakran kemény kérdésekre voltak kénytelenek válaszolni.

 

Hogy ki lesz végül az új főügyész, arról a frakcióüléseket követően a koalíciós tanácson döntenek, mely ma és holnap is ülésezik.

 

Nyílt vagy titkos szavazás?

 

A műsorban a Smer képviselője nehezményezte, hogy nyílt, és nem titkos szavazások döntenek majd az új főügyész személyéről. Takáč szerint ez akár vissza is üthet majd az új főügyész részéről, aki tudni fogja, ki hogyan szavazott vele kapcsolatban.

 

Šeliga azonban úgy gondolja, hogy nyilvános szavazásnak köszönhetően az emberek láthatják, ki kire szavazott és hogyan viselkedik az adott politikus, aki így a következő választásokon számon is kérhető.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.