Nyitókép: Aktuality.sk

 

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze 25 év börtönbüntetést javasolt a Basternák-gyilkosság vádlottjainak.

 

Az eljárás hétfőn a besztercebányai Specializált Büntetőbíróságon a záróbeszédekkel folytatódott.

 

 hirdetes_300x300  

Az egykori ógyallai polgármester, Basternák László meggyilkolása ügyében a gyilkosság megrendelője, Roman Ostružlík, és a két közvetítő, Alena Zsuzsová és Vladimír Mosnár ellen emeltek vádat.

 

A háromtagú szenátus előtt ma a vádlott Vladimír Mosnár testvére tett vallomást, ezenkívül a bíróság több, a védelem által javasolt okirati bizonyítékot fogadott el. Ezután a bíróság a bizonyítékok benyújtását lezártnak tekintette, és a záróbeszédekkel folytatta.

 

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze a három vádlottnak 25 év, büntetés‐végrehajtási intézetbe letöltendő börtönbüntetés javasolt. Vladimír Mosnár esetében összbüntetésről van szó, őt ugyanis korábban más erőszakos bűncselekményért már elítélték.

 

Az ügyész azt is kijelentette, hogy a gyilkosságot közvetítő Mosnárnak az anyagi érdeken kívül semmilyen más motivációja nem volt arra, hogy meggyilkoltassa Baternák Lászlót. Ugyanez érvényes a lövést leadó Štefan Kaluzra is, aki 25 éves börtönbüntetését tölti az egykori polgármester meggyilkolásáért.

 

Alena Zsuzsová a Basternák-gyilkosság ügyében december 1-jén, kedden áll a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé, ahol a tárgyalás Zsuzsová záróbeszédével fog folytatódni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!