Nyitókép: TASR

 

Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár tájékoztatása szerint az Európai Bizottság szerdán (december 2.) fogja kiadni azt a dokumentumot, amelyben bővebb információt fogj nyújtani az országoknak a síközpontok megnyitásával kapcsolatban. Klus úgy véli, hogy a dokumentum ellenére az országok a „saját fejük után fognak menni”.

 

„Értesüléseink szerint némelyik európai síközpont január elejéig biztosan zárva lesz. Vannak azonban olyan síközpontok is, amelyek az éghajlati feltételek miatt még decemberben szeretnék megnyitni kapuikat”

 

– magyarázta Klus.

 hirdetes_810x300  

 

Szerinte ha Szlovákia és Ausztria nem nyitja meg a síszezont decemberben vagy az aranyhéten, akkor az egésznek nem lesz értelme.

 

„Olaszország és Franciaország már a múlt héten jelezte, hogy zárva tartanák a síközpontjaikat, és ebben a németek is támogatják őket. Másrészt Ausztria, Szlovénia, Csehország, részben pedig Szlovákia és Lengyelország is megpróbálja regionálisan koordinálni a dolgokat. Elég nagy esélyt látok egy olyan hibrid modell elfogadására, melynek köszönhetően a polgárok biztonságban maradnának, de valamilyen módon a síközpontok is meg tudnának nyitni”

 

– jelentette ki Klus.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!