Nyitókép: teraz.sk

 

Az iskolák kinyitásakor biztosan romlani fog a járványügyi helyzet – mondta Marek Krajčí egézsségügyi miniszter a Központi Válságstáb keddi ülésének kezdete előtt.

 

Megjegyezte, hogy ha az egyik nap letesztelik antigéntesztekkel például az iskolásokat, másnap a helyzet már teljesen más lehet. Épp ezért,

 

„ha kinyitjuk az iskolákat és valamilyen módon mérsékelni fogjuk a gyerekek és a szülők letesztelésének kritériumait, alapvetően feltörjük a pecsétet és az iskolában biztosan el kezd terjedni”

 

fogalmazott a tárcavezető azzal, hogy a kevéssé frekventált és kevéssé ambíciózus tesztelés nem segít kordában tartani a jelenlegi járványügyi helyzetet. A miniszter továbbra is kitart amellett, hogy a lakosság masszív, tömeges tesztelésére van szükség, épp ezért szeretné megtudni Branislav Gröhling oktatásügyi minisztertől, hogy a gyakorlatban hogy működne javaslata, amely szerint le lehetne tesztelni a diákok 70 százalékát.

 hirdetes_300x300  

 

Amennyiben nem állna rendelkezésre megfelelő számú teszt, úgy csak a leginkább veszélyeztetett csoportokat lehetne letesztelni, úgy mint a kórházak, kockázatos térségek, vagy épp a nyugdíjasotthonok. Tudomása szerint az országban jelenleg néhány millió teszt van raktáron.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.