Nyitókép: TASR

 

Nem éppen kedvező a járványügyi helyzet Szlovákiában – jelentette ki Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter a központi válságstáb ülése után. A miniszter szerint emiatt sem lenne előnyös újranyitni az iskolákat.

 

Az egészségügyi tárca vezetője arra is rámutatott, hogy az elmúlt napokban kismértékben növekedni kezdett a kórházi ápolásra szoruló koronavírusos betegek száma.

 

 hirdetes_300x300  

Krajčí szerint a központi válságstáb ülésén az iskolák minél gyorsabban történő újranyitásával kellett szembeszegülniük.

 

„Úgy tudom, hogy mi vagyunk az egyetlen olyan európai ország, ahol az alapiskolák alsó tagozatait folyamatosan nyitva tartottuk, és ez hatalmas siker”

 

– jegyezte meg Krajčí, aki azt is hozzátette: a szomszédos országokhoz viszonyítva jelenleg Szlovákiában a legjobb helyzet, de azt tudatosítani kell, hogy nem olyan számaink vannak, mint nyár végén, szeptemberben.

 

„Ha ebben a helyzetben enyhítenénk az óvintézkedéseken és további diákokat engednénk vissza az iskolába, akkor a most körvonalazódó negatív trend rémisztő megvalósulására kerülne sor”

 

– mondta Krajčí.

 

Az egészségügyi miniszter szerint az oktatásügyi tárcának nem igazán sikerült teljesítenie a gyerekek és a szülők letesztelésével kapcsolatos feladatot. Krajčí azt várta volna az oktatásügyi tárcától, hogy egészségügyi dolgozókat keresnek a gyerekek és a szülők tesztelésének lebonyolításához.

 

„Annak ellenére, hogy ez nem történt meg, a központi válságstáb ülésén rengeteg jó tanács hangzott el ennek megvalósításához. Bízom benne, hogy az oktatás valamilyen módon elindul és sikerül megszilárdítanunk egy olyan rendszert, ami biztosítani fogja a gyerekek és a szülők tesztelését is annak érdekében, hogy a gyerekek a járványügyileg rossz időkben is visszatérhessenek az iskolába”

 

– tette hozzá Krajčí.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!