Nyitókép: TASR

 

Minden iskolában töltött nap számít, ezért a tanárral való fizikai kontaktust nehéz a képernyővel helyettesíteni – jelentette ki a közösségi oldalán Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter azzal, hogy bízik a januári iskolanyitásban.

 

 „Az iskolanyitásnak arról kellene szólnia, hogy a diákok esélyt kapnak arra, hogy élőben átvegyék a szükséges tananyagot a tanárokkal“

 

– írta a miniszter. Állítása szerint mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy ebben a nehéz időszakban segítsék a diákokat és a tanárokat egyaránt.

 hirdetes_300x300  

 

Gröhling egyúttal azt üzente, hogy a nyilvánosság mondjon köszönetet a tanárok munkájáért.

 

„Egyáltalán nem könnyű a feladatuk, de mindent megtesznek azért, hogy megbirkózzanak vele“

 

– tette hozzá a miniszter.

 

Igor Matovič kormányfő mai bejelentése szerint Szlovákiában hétfőtől néhány iskolát újra kinyithatnak. A kormányfő egyúttal azt is kijelentette, hogy a kezébe veszi a diákok pilótatesztelésének lebonyolítását.

 

Matovič azt állítja, nem hajlandó tovább hallgatni az oktatásügyi tárca kifogásait, mert látja a polgármesterek és az iskolafenntartók igyekezetét az iskolák újranyitásához.

 

Matovič az iskolanyitásról: Nem akarok több kifogást hallani, a saját kezembe veszem az irányítást

 

Tomáš Kostelník, az oktatásügyi tárca szóvivője a TASR-nek úgy nyilatkozott, a minisztérium nem fogja kommentálni Matovič kijelentését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.