Nyitókép: teraz.sk

 

A Júdás-akció, melyben Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitányt bűncselekmény elkövetésével vádolják, több érdekes témát is feldobhat a következő időszakban. Máris előkerült például Peter Žiga korábbi Smer-es miniszter, jelenleg Hlas-os parlamenti képviselő neve.

 

A Denník N szerda esti beszámolója szerint ugyanis Žiga kedvéért 2016-ban Norbert Bödör 50 ezer euró csúszópénzt adott át Bernard Slobodníknak, a Pénzügyőrség Nemzeti Egységének akkori igazgatójának. Slobodník maga vallott róla a rendőrségnek, hogy Bödör lefizette őt és egyik emberét, hogy ne vizsgáljanak ki egy csalási ügyet, ahol Žiga unokaöccsének cége volt érintett.

 

A Denník N úgy tudja, hogy a korábbi miniszter unokaöccsét Slobodník vallomása alapján néhány hete megvádolta a rendőrség, de szabadlábon védekezhet.

 

 hirdetes_400x285  

A lap szerint Žiga érintettségét támaszthatja alá az is, hogy bár az egyik alapembere volt kezdetektől a Hlasnak, aki televíziós szerepléseket is vállalt, mégsem lett megválasztva a párt alelnökének a Hlas hétvégi közgyűlésén. Ha Žiga valóban érintett, esetleg gyanúsítottként szerepel, úgy jócskán rontana Pellegriniék renoméján, ha pártfunkciója is lenne.

 

dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.