Nyitókép: klocher.sk

 

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ma letartóztatta Milan Lučanský volt országos rendőrfőkapitányt. A letartóztatására azután került sor, miután Horvátországból hazatérve reggel 6.00 órakor megjelent a kihallgatáson.

 

Denník N információi szerint Lučanskýt korrupció gyanúja miatt tartóztatták le, amiről Norbert Paksi, a különleges rendőri tevékenységek osztályának egykori igazgatóhelyettese, valamint František Böhm, a Takáč-klánnal kapcsolatba hozható vállalkozó vallott. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

 

 hirdetes_400x285  

A két férfi vallomása alapján akkoriban, amikor Lučanský még az országos rendőrfőkapitány első helyettese volt, megegyeztek abban, hogy fedezni fogják Böhm csalásait.

 

A csalásokat Paksi egy másik magas beosztású rendőrtiszttel, Jozef Rehákkal figyelte. Böhmtől havonta 10 ezer eurót kaptak, amit szétosztottak egymás között.

 

Ez az együttműködés azután is folytatódott, hogy Lučanskýt 2018-ban országos rendőrfőkapitánnyá nevezeték ki. Akkoriban a szolgáltatásáért havonta 30 ezer eurót kapott, ami azt jelenti, hogy 2018 augusztusától 2019 végéig 510 ezer euróra tett szert.

 

Lučanský vagyona már régóta az újságírók figyelmének középpontjában áll. A volt rendőrfőkapitánynak Turócszentmárton mellett egy 330 ezer eurós luxusvillája van, 2015-ben pedig gyanúsan alacsony áron, 85 ezer euróért vásárolt meg a rendőrségtől egy kétszobás lakást a pozsonyi Récsén. Mindemellett Floridán további három személlyel együtt egy lakást is vásárolt 75 ezer euróért, amit később eladtak.

 

A NAKA letartóztatta a korábbi országos rendőrfőnököt, Lučanskýt

 

Denník N/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.