Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Peter Žiga (Hlas) volt smeres gazdasági miniszter azt állítja, soha nem befolyásolta a nyomozást sem a maga, sem a rokonai érdekében.

 

Žiga csütörtökön azt mondta az újságíróknak, amennyiben a rendőrség kapcsolatba lép vele, készen fog állni a vallomástételre. A politikus váltig állítja, nem adott semmilyen pénzt a vádlott vállalkozónak, Norbert Bödörnek. A Hlas párt képviselője szerint a rokona, Štefan Žiga ellen indított nyomozást csak a háttérből követte figyelemmel, s a nyomozás leállításáról nem kérdezősködött.

 

 hirdetes_810x300  

A személyével kapcsolatban megjelent információkat egy politikai harc részének tekinti, és egytől egyig kitalációnak minősítette őket. A volt miniszter arra az újságírói kérdésre, miszerint találkozott-e a Pénzügyőrség volt igazgatójával, a vádlott Bernard Slobodníkkal, nem volt hajlandó válaszolni. Azt azonban elárulta, hogy Norbert Bödörrel különböző közösségi eseményeken találkozott.

 

„Ebben a pillanatban nem nyilatkozhatok ebben az ügyben, ugyanis nem tudom, hogy ki, mikor mit mondott rólam. Hajlandó vagyok a bűnüldöző szervekkel együttműködni”

 

– válaszolta Žiga arra a kérdésre, hogy miért hazudott volna Bernard Slobodník a kenőpénzről.

 

„Kérem, tartsák tiszteletben, hogy ezekben a pillanatokban olyan személyek vannak letartóztatásban, akik bármit képesek összebeszélni. Én ezekre a vádaskodásokra csak a bűnüldöző szerveknek fogok válaszolni”

 

– tette hozzá.

 

Žiga egyúttal azt a feltételezést is elutasította, miszerint az ellene indított esetleges eljárástól tartva nem választották meg őt a Hlas-SD alelnökének. A volt miniszter hozzátette: nincs oka arra, hogy önként jelentkezzen a rendőrségen.

 

A Denník N szerda esti beszámolója szerint Peter Žiga kedvéért 2016-ban Norbert Bödör 50 ezer euró csúszópénzt adott át Bernard Slobodníknak, a Pénzügyőrség akkori igazgatójának. Slobodník maga vallott róla a rendőrségnek, hogy Bödör lefizette őt és egyik emberét, hogy ne vizsgáljanak ki egy csalási ügyet, ahol Žiga unokaöccsének a cége volt érintett.

 

Júdás-akció: Žiga (Hlas) alatt is rezeg a léc, unokaöccsét 50 ezer euró csúszópénzért hagyhatta futni a rendőrség

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.