Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter tájékoztatása szerint már megjelent a Közegészségügyi Hivatal azon rendelete, amely az iskolanyitás feltételeit tartalmazza.

 

A hétvége folyamán több szlovákiai oktatási intézmény is bekapcsolódik a diákok, a törvényes képviselőjük és az alkalmazottaik pilótatesztelésébe. Az iskolák a tesztelést saját maguk szervezik meg. Amennyiben az iskola úgy dönt, hogy nem kapcsolódik be a tesztelésbe, továbbra is folytatnia kell az online oktatást – jelentette ki az oktatásügyi miniszter.

 

 hirdetes_400x285  

„Az iskolanyitás a vezetőségtől és a fenntartótól függ. Amennyiben letesztelik az alkalmazottakat, a diákokat és azok egyik törvényes képviselőjét, akivel közös háztartásban élnek, az iskola áttérhet a jelenléti oktatásra“

 

– jegyezte meg Gröhling, aki azt is hozzátette: már régóta keresik a megoldást arra, hogy milyen feltételek mellett tudnák megnyitni az iskolákat, de nagyon igényes feladatról van szó.

 

A januári iskolanyitással kapcsolatban karácsonyig az összes iskola és iskolafenntartó megkapja a szükséges információkat. A miniszter azt szeretné, ha a logisztikát és a személyzetet illetően is egyezségre jutnának, hogy januárban a lehető legegyszerűbben meg tudják nyitni az iskolákat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!