Nyitókép: konzervativnyweb.sk

 

Hétfőtől, december 7-től az ingázók is kötelesek 14 napnál nem régebbi negatív antigén- vagy PCR tesztet felmutatni, ha át akarják lépni a határt. Ennek részleteiről ITT írtunk. Hogy hol lehet antigén alapú tesztelést végeztetni, arról pedig ITT.

 

Igor Matovič ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy ezt előre jelezni kellett, és szerinte hiba felesleges stressznek kitenni az embereket. A kormányfő nem gondolja, hogy az ingázók veszélyt jelentenek, és szeretné, ha az illető, aki a rájuk vonatkozó tesztelést belecsempészte a közlönybe, bocsánatot kérne.

 

Matovič a karácsonyi ünnepekről: Két lehetőségünk van. A tömeges tesztelés vagy a lockdown

 hirdetes_300x300  

 

Maga Matovič ugyanis nem volt jelen a vírusügyi bizottság utolsó ülésén.

 

Mint elmondta, feltételezi, hogy az előírást szakmai döntés előzte meg. Szerinte ugyanakkor egyes szakértők elbújnak a szakértői véleményük mögé, és attól, hogy azt szakértők javasolják, még nem kell mindent elfogadni.

 

Az SaS reagál: Saját székházában hoz létre 3 mintavételi pontot az ingázók számára

 

A hétfőtől életbe lépő előírás miatt az elmúlt napokban sorok alakultak ki a mobil mintavételi pontokon, akik kénytelenek voltak beszerezni a negatív antigén tesztet, ha dolgozni akartak.

 

A járványügyi bizottság pénteki ülését követően Ján Mikas tiszti főorvos jelentette be, hogy az Unió más tagországaiban, EU-s bizonylattal rendelkező teszteredményeket is elfogadnak. Hozzátette azt is, hogy hétfőn szeretne változtatni a rendelkezésen.

 

Hogy ez pontosan mit jelent, és hogy változik-e jövő héttől az ingázókra vonatkozó tesztelés előírása, arról a Körképen természetesen beszámolunk.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk/pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.