Nyitókép: teraz.sk

 

Az előzetes információkkal ellentétben december 7-től az ingázóktól a külföldön készült negatív antigénteszt-eredményeket is elfogadják majd a szlovák határon. A hírről Ján Mikas szlovák országos tisztifőorvos számolt be péntek este.

 

Mikas elmondása szerint érzékelték az ingázók aggályait, és épp ezért próbáltak meg olyan megoldást találni, ami a közegészségügy és az ingázók számára is elfogadható. A tiszti főorvos hétfőre ígérte a korábban a közegészségügyi hivatal által kiadott rendelet frissítését.

 

Jelen állás szerint tehát december 7-től nem csak a Szlovákiában, hanem a külföldön készített, az Európai Unió területén hitelesített (certifikált) antigénteszt eredményét is elfogadják majd az ingázóktól. A teszteredmény továbbra sem lehet 14 napnál régebbi sem az antigénteszt, sem a PCR-teszt esetében.

 

 hirdetes_810x300  

Mikas elmondta, azért ragaszkodtak eredetileg a Szlovákia területén elvégzett antigén gyorsteszthez, mert ezekből a tesztekből többfajta gyártó terméke is megtalálható az EU-s piacon és nem mindegyik egyformán megbízható.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, azoknak a személyeknek, akik legalább 14 napig folyamatosan külföldön tartózkodtak, 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet, vagy a koronavírus-fertőzésen való átesést (az elmúlt 3 hónapban) bizonyító igazolást kell tudniuk felmutatni a határ átlépésekor, ha szeretnék elkerülni a kötelező karantént hazatértük után.

 

Erről bővebben itt számoltunk be:

 

A szlovák belügy tájékoztat: Így változik az átlépés december 7-től az ingázók számára a határon

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.