Nyitókép: teraz.sk

 

Emléktáblát avattak annak a nyolc lakónak az emlékére, akik pontosan egy évvel ezelőtt, 2019. december 6-án életüket vesztették az egyik eperjesi lakóház felrobbanásakor. 12:12-kor – a robbanás pillanatában – megszólaltak a harangok, a megemlékezésen a túlélők is gyertyát gyújtottak az elveszített életekért.

 

A megemlékezésen többek között Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter is részt vett. Felszólalásában őszinte részvétét fejezte ki azok számára, akik a szerencsétlenségben elveszítették valamely hozzátartozójukat, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen módon segítettek a túlélőknek.

 

„Tanúi voltunk annak, hogy Szlovákia polgárai összefogtak, hogy segítsenek azoknak, akik elveszítették a legértékesebbet”

 

mondta Mikulec.

 hirdetes_300x300  

 

Eperjes város polgármestere, Andrea Turčanová felszólalásában kiemelte, hogy a felrobbant lakóház a gyász mementója, de ugyanakkor az emberi jóság óriási hullámának jelképe is lett. Hangsúlyozta, hogy az otthon nélkül maradt lakókat és a város lakóit a szerencsétlenség összekötötte az egész országgal és sok külföldivel is, miután rengeteg helyről érkezett folyamatosan a segítség.

 

forrás: presov.sk

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!