Nyitókép: webnoviny.sk

 

Frissítve: 12.48 A hét évnél idősebb személyek, akik rendszeresen átlépik az országhatárt, kötelesek negatív vírustesztet felmutatni. A teszt lehet antigén vagy PCR és 14 napnál nem lehet régebbi.

 

A hétfőn életbe lépett új rendelet érvényes minden szlovák és külföldi állampolgárra, a határ menti sávban élőkre, diákokra, időseket ápolókra is.

 

Ugyanúgy azokra is, akik 10 kilométeres határ menti sávban művelnek földterületet, a művészekre, kultúrában dolgozókra is.

 hirdetes_810x300  

 

A negatív antigéntesztnek Szlovákiában működő mintavételi helyről kell származnia, és az erre szolgáló nyomtatványon kell szerepelne. Lehetőség van a külföldön abszolvált tesztet is felmutatni , ez esetben ennek uniós tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

 

A kivétel csak a tehergépkocsi vezetőkre és autóbuszsofőrökre, valamint a váltószemélyzetre (členovia posádky) vonatkozik.

 

Szúrópróbaszerű ellenőrzések nem lesznek

 

A belügyminisztérium egyúttal arról tájékoztatott, hogy december 7-től a rendőrség a határátkelőhelyeken nem fogja ellenőrizni a fenti előírást. Értsd, mivel nem tudtak elég mintavételi pontot biztosítani, hogy az előírásnak eleget lehessen tenni, lényegében elismerik, hogy sokaknak önhibájukon kívül nincs negatív tesztjük. Mindez azonban legfeljebb néhány napos halasztást jelenthet az antigén tesztek bebiztosítása céljából.

 

A Közegészségügyi Hivatal vonatkozó rendelete hétfőn, december 7-én várhatóan ismét változik.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.