Nyitókép forrása: sme.sk

 

Csak az újjáépítési alap jelent reményt a szlovákiai vasúthálózat számára, mivel a minap elfogadott szlovák költségvetés a vasúti közlekedés fenntartása szempontjából „katasztrofális”. Legalábbis, így véli Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési miniszter.

 

Doležal elmondása szerint Eduard Heger azzal indokolta  vasútfejlesztésre és fenntartásra szánt szűk keretet, hogy egy év alatt nem lehet megoldani, amit évtizedekig leépítettek.

 

„Abban egyetértés van, hogy a vasúthálózat sokkal, de sokkal több forrást érdemelne, de a jelenlegi helyzetben ez nem megoldható”

 

 hirdetes_400x285  

fogalmazott Doležal, hozzátéve, hogy ha nem lenne az újjáépítési alap, a vasúti közlekedés fenntartása terén komoly gondban lenne a közlekedési tárca.

 

Szerinte a pénzügyminisztérium mindenképp nyomás alá kerül, mert a Szlovák Államvasúttól megrendelt forgalmi kapacitások többe kerülnek, mint amekkora keretet erre a közlekedési tárca kapott.

 

„A költségvetést úgy állították össze, hogy ha papír szerint döntenék, akkor csak a szükséges kapacitások felét rendelhetném meg, ami a gyakorlatban a vasúti járatok felének megszűnését jelentené, ami persze elképzelhetetlen”

 

mondta a miniszter, rögtön hozzátéve, hogy járatokat semmilyen körülmények között nem fognak törölni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!