Nyitókép: Matej Kalina

 

Annak ellenére, hogy a FOCUS ügynökségnek a Marakíza Televízió számára készített felmérése szerint még mindig Zuzana Čaputová a legmegbízhatóbb politikus, az emberek belé vetett bizalma enyhe csökkenést mutat.

 

Amíg a FOCUS szeptemberi felmérésekor a válaszadók 66%-a Zuzana Čaputovát tartotta a legmegbízhatóbb politikusnak, novemberben már csak az adatközlők 63%-a vélekedett így. Mindezek ellenére az elnök asszony az egyetlen olyan politikus, akinek a megbízhatósága 50% fölött van.

 

 hirdetes_300x300  

A második helyet a Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini szerezte meg, akiben a megkérdezettek 46%-a bízik. Ez a száma 5 százalékponttal kevesebb, mint szeptemberben.

 

 

Sulík növekszik, Matovič és Kollár csökken

 

Aki a politikusok megbízhatóságát mérő ranglistán egyre jobb pozícióba kerül, az nem más mint Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter. A FOCUS aktuális felmérése szerint a válaszadók 45%-a bízik benne, míg ez a szám szeptemberben csak 34% volt.

 

A Sme rodina elnökének, Boris Kollárnak már nincs ilyen szerencsére, benne mindössze az adatközlők 32%-a bízik. Ez azt jelenti, hogy Kollár megbízhatósága a szeptemberi adathoz képest három százalékponttal csökkent.

 

A Za ľudí párt elnökébe, Veronika Remišovába vetett bizalom nem csökken, de nem is növekszik. A miniszterelnök-helyettesben továbbra is a megkérdezettek 29%-a bízik.

 

Remišovának még így is sikerült megelőznie Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőt, akiben novemberben a válaszadóknak mindössze 25%-a bízott. A szeptemberi adatokhoz képest (32%) ez hét százalékpontos csökkenést jelent.

 

A kormányfőben azonban még mindig jobban bíznak az adatközlők mint Robert Ficoban, akinek a megbízhatósága a szeptemberi adatokhoz képest két százalékponttal 19%-ra csökkent.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!