Nyitókép: cas.sk

 

Ľudovít Makó, a pénzügyőrség nyomozati hivatalának volt vezetője szerint a Norbert Bödör nyitrai oligarcha és Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány által működtetett bűnszervezett Milan Krajniak (Sme rodina) jelenlegi szociálisügyi miniszter kávézóját is lehallgatta.

 

Biztos ami biztos, két lehallgatókészüléket is elhelyeztek a kávézóban, írja a DenníkN Makó vallomására hivatkozva,

 

A lehallgatott beszélgetések Norbert Bödörhöz és Tibor Gašparhoz kerültek, akik igyekeztek megnehezíteni Boris Kollár (Sme rodina) pártalapítását, mivel az a Smer bázisát gyengítette.

 hirdetes_810x300  

 

Krajniak kávézója a vár alatt, Pozsony belvárosában található, a Kecske utcától nem messze. Itt találkozgattak rendszeresen a Sme rodina alapítói, melyek közé a kávézó tulajdonosa, Milan Krajniak is tartozott.

 

Makó szerint a kávézóban több politikus is rendszeresen találkozott. Kolláron és Krajniakon kívül például a korábbi belügy- és igazságügyi miniszter Daniel Lipšic, Grendel Gábor (OĽaNO), Peter Pčolinský (Sme rodina), vagy Krajniak jelenlegi államtitkára, Boris Ažaltovič. Hogy pontosan mikor, melyik években történtek a lehallgatások, a DenníkN szerint Makó nem pontosította. Az általuk megszólított Krajniak azonban elmondta, hogy tudott arról, hogy a kávézóba poloskákat szereltek. Krajniak szerint elképzelhető, hogy már 2015 környékén is le volt hallgatva a helyszín.

 

DSC_0061s

 

Érdekesség, hogy épp ebben az időszakban, 2014 júliusában interjúzott a Körkép.sk főszerkesztője, Király Zsolt is ugyanabban a kávézóban Daniel Lipšiccel a .týždeň.sk számára.

 

Daniel Lipšic: Slovensko bez oligarchov

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.