Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič kormányfő azt állítja, hogy azok, akik egy hónapon keresztül az emberek tömeges tesztelése miatt lincselték, most kivételeket kérnek a lockdown alól azok számára, akik koronavírus-teszttel fognak rendelkezni.

 

„Rejtélyes módon nem akarják tudatosítani, hogy a tömeges tesztelés idején is ugyanez volt a helyzet – lokcdown kivétellel azoknak, akiknek volt tesztjük. Szívesen választanám újra ezt az utat, csakhogy ehhez valakinek nem szabadott volna csődöt mondania a tesztek megvásárlásával. Mindez azt jelenti, hogy nincs elegendő tesztünk a tömeges teszteléshez”

 

– írta a kormányfő a közösségi oldalán.

 hirdetes_300x300  

 

Matovič azt is megjegyezte, hogy egyesek nyilvánosan megesküdtették, hogy a tömeges tesztelésnek kizárólag önkéntes alapon kell működnie. Jelen pillanatban azonban éppen ezek az emberek szólítják fel arra, hogy teszteljék tömegesen azokat a járásokat, ahol „égető” a helyzet.

 

„Tényleg nem értem. Először gyűlöletet szítanak ellenem az emberekben a tömeges tesztelés miatt, most pedig valamilyen csoda folytán elvárják tőlem, hogy fordítsam meg a helyzet alakulását”

 

– konstatálta Matovič azzal, hogy ilyen a járvány alatti veszélyes populizmus.

 

A kormányfő úgy véli, hogy erre több száz ártatlan ember fog ráfizetni az életével, több ezren pedig a vírus miatt kialakult egészségügyi problémáikkal.

 

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.