Nyitókép forrása: dnes24.sk

 

A Legfelsőbb Bíróság elnapolta a váltóügy tárgyalását január 12-re és 13-ra. Az ok: az egyik vádlott, Pavol Ruska nem jelent meg a tárgyaláson, de nem járult hozzá ahhoz sem, hogy nélküle folyjon le a bírósági procedúra. 

 

Az Aktuality.sk szerint Rusko az éjjel feleségén keresztül jelezte, hogy az esti órákban valaki savval öntötte őt le. Ezt követően kivizsgáláson vett részt, a bíróságnak pedig jelentette, hogy PN-en (betegállományban) van. Egyúttal azonban nem adta hozzájárulását ahhoz, hogy a tárgyalás távollétében folyjon le.

 

A taláros testület ezért az elnapolás mellett döntött. Daniel Lipšic, a Markíza televízió jogi képviselője szerint egyszerűen karácsony előtti bojkottról volt szó, a Rusko munkaképtelenségét megállapító orvos nem először működik közre ilyen módon a vádlott javára.

 

 hirdetes_300x300  

A bíróság megtehette volna azt is, hogy Ruskoval nem foglalkozik, hanem a meghallgatásokat Kočnerrel folytatja, ám erre nem került sor.

 

A váltóügy négy, összesen hatvanmillió eurót képviselő váltóról szól, amelyeket Pavol Rusko írt alá. Rusko a 2000-es évek elején volt a Markíza televízió ügyvezetője, a váltók azonban 2015-ben kerültek elő, Marián Kočner nyújtott be rájuk igényt. A sajtóban megjelent eddigi információk szerint a vélhetően hamisak, Rusko akkor írhatta őket alá, amikor már rég nem volt a tévécsatorna ügyvezetője. Kočner célja az lehetett, hogy befolyást szerezzen a csatorna felett, amit aztán a Smer, illetve saját maga politikai javára fordított volna.

 

A maffiózó a siker érdekében megpróbálhatta befolyásolni az igazságszolgáltatást is, Monika Jankovská egykori smeres államtitkár segítségével. Jankovská befolyásának köszönhetően az egyik nyolcmillió eurós váltó ügyében korábban Kočner javára is ítélt a bíróság. Az érintettek ellen azóta eljárás indult.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!