Nyitókép: TASR

 

A két legjobb kórház a tavalyi évhez hasonlóan most is a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház és Rendelőintézet, valamint a kassa-sacai 1. magánkórház lett – tájékoztatott a Gazdasági és Szociális Reformok Intézete (INEKO) az immáron hatodik alkalommal elkészített rangsorról.

 

A besztercebányai kórház az állami egyetemi kórházak, míg a kassa-sacai az általános kórházak kategóriában szerzete meg az első helyezést.

 

 hirdetes_810x300  

Dušan Zachar, az INEKO elemzőjének elmondása szerint a kórházakban nyújtott egészségügyi szolgáltatások minőségéről és hatékonyságáról közzétett transzparens információk kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy a nyilvánosság megalapozottabb döntéseket hozzon, és nyomást gyakoroljon a közszolgáltatások javítása érdekében, ami folyamatos fejlődésre ösztönzi az egészségügyi intézményeket. Az elemző szerint az a céljuk, hogy a páciensek a lehető legjobb ellátást kapják a legjobb áron.

 

 

Az INEKO az egészségügyi biztosítóktól, az egészségügyi intézményektől, az egészségügyi tárcától, a megyei önkormányzatoktól, az Egészségügyi Felügyeleti Hivataltól (ÚDZS), az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjától (NCZI) és a Mentőszolgálat Irányítóközpontjától veszi át az adatokat.

 

A kórházak értékeléséről bővebb információt a kdesaliecit.sk weboldalon lehet olvasni, ahol az idei értékelés mellett a korábbi évek eredményei is elérhetőek.

 

Az egészségügyi intézmények értékelésekor az alábbi tényezőket vették figyelembe: az egészségügyi szolgáltatások színvonala, a tapasztalatok, a diagnózisok igényessége, a páciensek elégedettsége, a gazdálkodás hatékonysága és a kórházak átláthatósága.

 

 

A rangsorolásban a második helyet a Rózsahegyi Sznf Központi Katonai Kórház szerezte meg, a harmadikat pedig a Turócszentmártoni Egyetemi Kórház. Az ország legnagyobb kórháza, a Pozsonyi Egyetemi Kórház javított a tavalyi eredményhez képest, így idén a negyedik helyet sikerült megszereznie. Az állami egyetemi kórházak kategóriában nagy előrelépést tett a Zsolnai Egyetemi Kórház és Rendelőintézet, ugyanis idén az ötödik helyet szerezte meg.

 

Az általános kórházak kategóriájában a kassa-sacai AGEL kórház végzett az első helyen. A második helyet az ólublói, a harmadikat pedig a Svet zdravia hálózathoz tartozó iglói kórháznak sikerült megszereznie.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!