Nyitókép: teraz.sk

 

Igor Matovič koronavírus fertőzöttsége kihatással van a kormány többi tagjaira is. Az elmúlt napokban vele kapcsolatba került miniszterek közül többen karanténba vonulnak. Például Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, Roman Mikulec belügyminiszter, Eduard Heger pénzügyminiszter, Jaroslav Naď védelmi miniszter és Marek Krajčí egészségügyi miniszter is. Gröhling oktatásügyi miniszter csütörtökön volt koronavírusteszten, mely negatív eredményt hozott.

 

Richard Sulík szóvivőjén keresztül jelezte, hogy a szerdai kormányülésen végig szájmaszk volt rajta, és betartotta az előírt távolságot. A kabinet tagjain pénteken sorra PCR tesztet végeznek.

 

Boris Kollár házelnök szintén jelezte, hogy 5 napra karanténba vonul, majd PCR tesztnek veti alá magát. Ján Mičovský mezőgazdasági miniszter az elmúlt napokban fertőződött meg.

 hirdetes_810x300  

 

Remišová szerint a kormány online is ülésezhet. A szerdai kormányülést még Igor Matovič személyesen vezette, péntek délben azonban kiderült róla, hogy koronavírusos. A kormányfő a közösségi oldalán is megszólalt a témában.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!