Nyitókép: SME/Marko Erd

 

A rendőrség felhívta a figyelmet, hogy december 18-tól, péntektől módosulnak a határátkelőhelyekre vonatkozó óvintézkedések.

 

Gyerekek tesztelése – emelkedett a korhatár

 

 hirdetes_300x300  

A rizikós országokból való hazatérés során már nem 7, hanem 10 éves kortól kell koronavírus-tesztnek alávetni a gyereket, vagy felmutatni negatív vírustesztet. A gyerekek tesztelését 10 éves korig indokolt esetben a regionális hivatal vagy az orvos is elrendelheti.

 

Az Ausztriában és Csehországban készült antigénteszteket mindenkinek elismerik

 

Azoknak a személyeknek, akik az elmúlt 14 napban kizárólag rizikós EU-s országban, Izlandon, Norvégiában, Lichtensteinben, az Egyesült Királyságban, Észak-Írországban vagy Svájcban tartózkodott, Szlovákiába való belépésük után nem kell karanténba vonulniuk, ha 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet tudnak felmutatni.

 

Újonnan az Ausztria és Csehország területén készült antigéntesztet is elismerik, de ez sem lehet 72 óránál régebbi.

 

Rövid utak a reptérre teszt nélkül

 

A karantén és a regisztrációs kötelezettség alól kivételt fognak képezni azok a személyek, akik csehországi, lengyelországi, magyarországi vagy ausztriai nemzetközi reptérre visznek ki, vagy hoznak haza személyeket.

 

Ezeknek a személyeknek azonban az ország elhagyása előtt regisztrálniuk kell a naletisko.mzv.sk honlapon. Az országba való belépés során az ellenőrzéskor fel kell mutatniuk a regisztrációról szóló nyomtatott vagy elektronikus igazolást, illetve a szállított személy repülőjegyét vagy annak elektronikus másolatát.

 

Az ingázókra vonatkozó szabályok továbbra is érvényesek

 

Az ingázóknak az ország területére való belépéskor továbbra is negatív PCR- vagy antigéntesztet kell felmutatniuk, ami nem lehet régebbi 14 napnál. A külföldi teszteket szintén elismerik.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 11 olvasónak tetszik ez a cikk.