Iván
  • HUF: 350.34
  • USD: 1.19
  • 21 °C
  • 32 °C
Belföld

16 illegális migránst fogtak a Dunacsún–Rajka határátkelőn

A furgon sofőrje mindegyik illegális határátlépőtől 50 eurót kért azért, hogy átvigye őket Ausztriába.

Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

Tizenöt szíriai és egy szomáliai illegális migránst találtak a rendőrök abban a furgonban, amelyet egy vámvizsgálat keretén belül állítottak le a Dunacsún–Rajka határátkelőn.

 

A furgon sofőrje mindegyik illegális határátlépőtől 50 eurót kért azért, hogy átvigye őket Ausztriába – tájékoztatott Denisa Bárdyová rendőrségi szóvivő.

 

Tekintettel arra, hogy a menekültek szállítása a veszélyhelyzet idején történt, a jármű sofőrjére 12-től 20 évig terjedő börtönbüntetés várhat embercsempészetért.

 

Az Idegenrendészet Illegális Migráció Elleni Osztályának nyomozója büntetőeljárást indított az 50 éves romániai állampolgár ellen embercsempészet ügyében. A rendőrség szerint a sofőr a magyar–szerb határon hozta át a migránsokat, majd Szlovákián keresztül folytatta volna az útját Ausztriába.

 

A szóvivő szerint a migránsok egész éjjel a hidegben utaztak lenge öltözetben, vékony prokócokkal betakarva. Irat és érvényes vízum egyiküknél sem volt. A migránsokat először koronavírus-tesztnek vetik alá, majd a külföldiek számára kialakított táborokba viszik őket.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket