Nyitókép forrása: KL

 

Fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a közutakon az ünnepek alatt. A hatóságok a korlátozó intézkedések betartását fogják ellenőrizni, tehát a kijárási tilalom, a maszkviselés és a karantén szabályainak betartását.

 

Szúrópróbaszerű ellenőrzésekre kell számítani a közutakon kívül a vasútállomásokon és más helyeken, ahol nagyobb létszámban tömörülnek az emberek (pl. üzletek, felüljárók, drogériák, küldeményraktárak, de a mintavételi központok helyszínei is ide tartoznak). A rendőrség az ellenőrzésekkel kapcsolatban a veszélyhelyzet érvényességére és a szabályok megszegésére vonatkozó szankciókra figyelmeztet.

 

A rendőrség azt javasolja, hogy az ellenőrzés és a kijárási tilalom alól kivétel igazolása érdekében érdemes magunknál tartani például a munkaszerződést, munkaadó igazolását, bírósági határozatot a gyermek gondozásáról, vagy igazolást a hozzátartozó gondozásáról, sőt, nem árt megtartanunk a bevásárlás blokkját is. Mindez nem kötelező, de jóval gördülékenyebbé teszi az ellenőrzést, ha esetleg ránk kerülne a sor.

 

 hirdetes_400x285  

Ha valaki indokolatlanul megszegi a kijárási tilalom, a maszkviselés vagy a karantén szabályait akár 1000 eurós helyszíni bírságot vagy 1659 eurós utólag kifizetendő pénzbüntetést is kaphat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.