Nyitókép: tvnoviny.sk

 

Ha át kellene alakítani a kormányt, találnának minisztereik között olyan személyt, aki képes lenne elvégezni a kormányfői feladatokat – nyilatkozta Michal Šipoš, az OĽaNO parlamenti frakcióvezetője a TASR-nek adott interjújában. Šipoš szerint azonban ezen korai lenne még töprengeni. Hangsúlyozta, hogy Igor Matovič teljes mértékben élvezi frakciójuk támogatását.

 

A frakcióvezető úgy véli, hogy néhány dolgot másként is lereagálhatott volna a kormányfő, azonban mint hozzátette, hogy provokációt nem ő kezdi, csak reagál a támadásokra.

 

„Ha valamikor ide lyukadnánk ki, az első mérlegeléseket az elnökségünkben oldanánk, majd képviselői klubunkban”

 

reagált Šipoš a TASR-nek arra a kérdésre, hogy felmerült-e a kormány átalakítása vagy a kormányfőcsere.

 hirdetes_300x300  

 

„Van hét miniszterünk. Közülük biztosan ki lehetne választani azt az embert, aki képes lenne betölteni a kormányfő pozícióját. A jelenlegi helyzetben azonban nem mennék bele valamiféle spekulációkba”

 

tette hozzá, ahogy azt sem hiszi, hogy Igor Matovič esetleg a karácsonyi ünnepek alatt lemondana.

 

Šipoš szerint a koalíciós vezetőknek és a legnagyobb közjogi méltóságoknak zárt ajtók mögött kellene kitárgyalniuk a kérdéses témákat és nem a nyilvánosságot terhelni vitáikkal. Zuzana Čaputová államfő nyílt felszólítását arra, hogy a kormányfő adja át másnak a koronavírus-járvány menedzselését, nem tartja fair lépésnek a frakcióvezető. Mint mondta, Matovič kommunikációja ebben az esetben is már csak reakció volt az államfőre.

 

„A tőle telhető legjobban csinálja, minden hibájával együtt. Nem tartom úgy, hogy egyszer csak megváltozna és valaki más  lenne. Mindenki tudja a kezdetektől, hogy Igor Matovič milyen is. Szerintem őszinte”

 

mondta Šipoš, majd hozzátette, hogy a kormányfő teljes mértékben élvezi az OĽaNO képviselői klubjának támogatását.

 

„Természetesen, mikor együtt ülünk a frakcióval, a képviselők megmondják neki, hogy mi nem tetszik nekik, mit csinálhatna jobban. A vita teljesen nyitott”

 

konstatálta azzal, hogy a képviselők részéről nem regisztrált olyan felszólításokat, mely szerint Matovičnak távoznia kellene.

 

Az utóbbi napokban kiéleződött a nézeteltérés Matovič kormányfő és Richard Sulík gazdasági miniszter között. A kormányfő felszólította az SaS elnökét, hogy még karácsony előtt mondjon le. Ezzel reagált arra, hogy Sulík minisztériuma nem készíti elő a közbeszerzésekről szóló törvény gyorsított módosítását, amely lehetővé tenné az antigéntesztek azonnali megvásárlását. Sulík erre úgy reagált, hogy nem veszi magára a kormányfő kijelentéseit, mivel Matovič most egy bonyolult helyzetben van.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.