Nyitókép forrása: Facebook.com/Polícia SR

 

A lévai rendőrök egy járásbeli idősotthonban razziáztak, ahol enyhén szólva is méltánytalan körülmények uralkodtak.

 

A rendőrség az érintett falu lakosainak bejelentésére reagált, akik szerint az otthon idős lakói alig jutottak ki a kapun kívülre, ha mégis, akkor rendszeresen ételt kértek a helyiektől. A szociális otthonok ellenőrzésére jogosult hivatal munkatársai többször is hiába próbáltak bejutni az épületbe.

 

A mai razzia idején összesen 10 ember tartózkodott az otthonban, a legidősebb 70, a legfiatalabb 46 éves volt. Különböző betegségekkel küzdöttek, egy személy teljesen mozgásképtelen volt. A beltéri hőmérséklet 8,4 és 18,4 fok között ingadozott.

 

 hirdetes_400x285  

„A helyiségekben rendetlenség volt és bűz, bogarakat lehetett látni és penészt a falakon, illetve álltai ürüléket. Az bennlakók számára nem volt biztosítva étel, sőt az alapvető higiénia lehetőségre sem a tiszta ruhák. Többen közülük valamilyen bőrbetegséget kaptak el”

 

közölte a rendőrség hivatalos Facebook-oldalán.

 

Papíron az otthon lakóinak nyugdíjukból 65 eurót kellett volna fizetniük a polgári társulás keretében működő otthon vezetőjének, egy 55 éves nőnek. A rendőrség információi szerint azonban minden nyugdíjukat elvették tőlük.

 

A rendőrségnek feltűnt az is, hogy az idősotthon főbejáratának ajtaján kívülről kilincs volt, de belül már csak ajtógomb.

 

Az idősotthon fenntartója ellen a kihallgatás után kegyetlen bánásmód miatt emeltek vádat. Az ügyész kérelmezte a vádlott előzetes letartóztatásba helyezését.

 

HMYZ, ŠPINA A ÚBOHÉ PODMIENKY: HOROR V DOME SOCIÁLNYCH SLUŽIEB UKONČIL POLICAJNÝ ZÁSAH

Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2020. december 20., vasárnap

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!