Nyitókép: Somogyi Tibor Fb-oldala

 

Peter Pellegrini pártja, a Hlas (22.8 százalék) nyerné a választásokat, ha azokat decemberben tartanák, derül ki az AKO ügynökség aktuális felméréséből.

 

A közvéleménykutatás december 17-19. között 1000 személy telefonos megkérdezésével készült.

 

A második helyen a kormánypártként kemény populista, már-már ellenzéki retorikát folytató SaS áll (16,2 százalék). A dobogó harmadik fokán a legerősebb kormánypárt, az OĽaNO található 14, 2 százalékkal.

 hirdetes_300x300  

 

A Most-Híd tönkre teheti az MKP-t

 

Magyar szempontból rendkívül érdekes eredmény született: először szerepel egymás mellett ugyanis az MKP és az Összefogás (MKÖ), melyek egyaránt 1,3 százalékot kapnának az AKO felmérése alapján. A Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespárt már csak alig 0,9 százalékon áll.

 

A felmérés az egységesülés körüli cirkusz kellős közepén készült. Az eredmények azt mutatják, hogy az MKP-nak nem kedvezett a Most-Híddal való kétpárti szövetség. Az Összefogásnak ellenben a jelek szerint jót tett, hogy kritikus álláspontra helyezkedtek a Most-Híddal, azok NAKA-val kapcsolatos ügyeik, és oligarcha hátterük miatt.

 

Mint látható, októberhez képest az MKP és a Most-Híd 1 százalékot gyengült, az Összefogás pedig több, mint 1 százalékot erősödött.

 

A felmérés további sorrendje a következő:

 

Az AKO ügynökség decemberi felmérése.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.