Nyitókép: pravda.sk

 

Az év végéig több mint 3000 koronavírusos kórházi ápolttal számolnak a szakértők, akik közül akár 300-an lélegeztetőgépre szorulhatnak majd. Zuzana Čaputová államfő erre közösségi oldalán hívta fel a figyelmet azután, hogy Marek Krajčí egészségügyi miniszterrel egyeztetett. A helyzet súlyossága miatt az államfő arra kéri a lakosságot, hogy az életben lévő korlátozásokon túl is csökkentsék találkozásaik számát. Hozzátette, hogy az egészségügyben dolgozóknak csak azzal segíthetünk, hogy elkerüljük a kockázatos tevékenységeket, melyek oda vezethetnek, hogy kórházba kerüljük.

 

Az államfő úgy véli, hogy a bevezetett korlátozások hatása még nem mutatkozik meg, csak rövid ideje vannak hatályban és elég sok kivételt tartalmaznak az emberek mozgásának csökkentésére vonatkozóan.

 

Az egészségügyi miniszter arról informálta, hogy sok egészségügyi dolgozó betegedett meg, ezért akár a kórházakon kívül dolgozó egészségügyisek segítségére is szükség lehet.

 

 hirdetes_300x300  

Az államfő szerint azzal is tehermentesíthetjük a kórházi dolgozókat, ha felhagyunk egyéb kockázatos tevékenységekkel, mint a pirotechnikai eszközök használata, vagy a figyelmetlen vezetés, gyorshajtás.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!