Nyitókép: hnonline.sl/illusztráció

 

A Szlovák Orvosi Kamara elnöke, Marian Kollár szerint, ha nem változik meg koronavírus-fertőzés növekedésének trendje, több mint valószínű, hogy összeomlik a szlovákiai egészségügy. Kollár bírálta a politikai vezetőket is a „járvány irányítása” miatt, szerinte Marek Krajčí egészségügyi miniszter hivatalba lépése óta még nem találkozott az orvosokat tömörítő szervezetekkel.

 

Kollár elmondása szerint az egészségügy közvetlen veszélyben van, úgy véli, a helyzet kritikussá vált. Hangsúlyozta, hogy míg eljutunk a vakcinázásig, túl is kell élnünk. Úgy fogalmazott, hogy az egészségügyi dolgozókat kimerítette az országos tesztelés, a kormány pedig nem mérlegelte azokat a kéréseket, mikor szigorúbb járványügyi intézkedéseket sürgettek.

 

Az Orvosi Kamara elnöke egyúttal arra szólította fel a lakosságot, hogy az ünnepeket a legközelebbi családtagjaik körében töltsék, hanyagolják a síelést és ne tartsanak szilveszteri összejöveteleket. Az orvosokat arra kérte, hogy legyenek szolidárisak.

 

  hirdetes_300x300   

„Készüljünk arra, hogy a helyzetből adódóan mindannyian összeomló kórházakba kell belépnünk, ha erre szükség lesz”

 

mondta Kollár.

 

Nem véletlen Marian Kollár kritikus hangvétele. Az Orvosi Kamara elnöke már az országos tesztelések előtt is nyíltan arra szólította fel a kormányt, hogy tegyen le tervéről, mivel szerinte a tesztelésnek nincs semmi értelme, vagy alapvető hatása a világjárvány terjedésének megállítására.

 

Tiltakozik az országos tesztelés ellen a Szlovák Orvosi Kamara

 

dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.