Nyitókép: Mede Géza/illusztráció

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, a Komáromi és a Nagykürtösi járásban is elrendelték a helyileg illetékes közegészségügyi hivatalok a nyilvános szentmisék és istentiszteletek átmeneti betiltását. Ennek oka az egyre romló járványügyi helyzet, mely jócskán leterheli az egyébként sem túl stabil lábakon álló egészségügyet.

 

December 23-án újabb magyarlakta járásokkal bővült a tiltólista, így többek között a Losonci, Poltári, Rimaszombati és Nagyrőcei járásokban sem lehet karácsonykor meglátogatni a templomokat, ahogy egyéb tömegrendezvényeket is betiltanak – színház, mozi, koncert vagy kül- és beltéri sportrendezvények.

 

A fent sorolt járásokban ugyanakkor kivételt adtak a gyónásra a haldoklóknak, a kórházban ápoltaknak és a bentlakásos szociális intézmények lakóinak.

 

 hirdetes_810x300  

Ugyancsak kivételt kaptak a temetések, keresztelők, házasságkötések, ahogy engedélyezik a minimális létszám (értsd a mise vagy istentisztelet levezetéséhez feltétlenül szükséges) melletti egyházi alkalmak online közvetítését.

 

Az említett járásokban a helyileg illetékes közegészségügyi hivatalok megtiltják a kávézók, vendéglők, cukrászdák, stb. számára a szeszes italok eladását.

 

A tiltásokat és kivételeket, valamint az összes érintett járás vonatkozó rendelkezései itt és itt tekinthetők meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.