Nyitókép: Heineken

 

A kormánytagok és a politikai pártok elnökei hagyományosan a családjukkal fogják tölteni a karácsonyi ünnepeket. Néhányuknak a koronavírus-fertőzés miatt karanténban kell tartózkodniuk. Mindannyian megegyeztek abban, hogy az idei karácsony más lesz, a nagy családi találkozásokat az óvintézkedésekre való tekintettel idén ők is mellőzik.

 

Boris Kollár

 

„Számomra a karácsony már az adventtel kezdődik, amikor a család találkozik és karácsonyi finomságokat sütünk“

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a TASR-nek Boris Kollár (Sme rodina) házelnök, akinek az a legnagyobb ajándék, ha együtt van a család karácsonykor.

 

„Gyerekként mindig távirányítós tankot szerettem volna“

 

– emlékszik vissza az áhított gyerekkori ajándékra. Ma már a pizsamának és a zokninak is örül. Szenteste délelőttjén a gyerekekkel az egyik ismerőséhez szokott elmenni, ahol 200 ember is össze szokott gyűlni, idén azonban a járvány miatt erre nem kerül sor.

 

Veronika Remišová

 

Mivel Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes nemrég kapta el a koronavírust, ezért az idei ünnepek náluk kicsit másképpen fognak zajlani.

 

„Azt terveztem, hogy miután leteszteltetjük magunkat, elhozom a mi kis családi buborékunkba az édesanyámat, aki egyedül él és az egészsége védelmében már régóta nem találkozott az unokáival. A betegség azonban megváltoztatta a terveinket“

 

– mondta Remišová a TASR-nek, egyúttal azt is elárulta, hogy a hagyományos káposztalevest és a krumplisalátát a férje készíti, neki általában a hal és a mákos nudli marad.

 

„Szerettem volna ostyát sütni, a gyerekekkel pedig krémest és mézeskalácsot, de a betegségem és a karantén miatt ez elmard. A zárt ajtó mögül hallgatom, ahogy a gyerekek csacsognak, olyakor összevesznek, majd különböző művészeti alkotásokat rajzolnak nekem, hogy felvidítsanak“

 

– jellemezte az otthoni légkört Remišová.

 

Richard Sulík



Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter hagyományosan a családjával fogja tölteni az ünnepeket.

 

„Kikapcsolom a telefonomat, az e-mail címemen beállítom az automatikus válaszadást, és a karácsonyt a családommal töltöm“

 

– mondta a TASR-nek. Arra a kérdésre, hogy az ünnepek alatt nem áll-e fenn a koalíciós válság veszélye, azt felelte, ebban az esetben bekapcsolná a mobilját.

 

Mária Kolíková

 

Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügyi miniszter szintén elárulta, hogyan fogja tölteni az ünnepeket.

 

„Az ünnepek idején végre időm lesz arra, hogy együtt legyek a családommal és ne gondoljak a munkára“

 

– konstatálta.



Juraj Šeliga

 

Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke Árván, a szüleinél tölti az ünnepeket. Elmondása szerint most először fognak hármasban ünnepelni, mivel a testvérei már elköltöztek, és a korlátozott látogatások miatt idén nem fognak hazautazni. Nagyon sajnálja, hogy idén először nem fogja tudni meglátogatni a nagymamáját karácsonykor, de nem akarja őt veszélybe sodorni. Mivel szeretné befejezni a doktori disszertációját, ezért a dolgozatával szeretne foglalkozni, illetve a kutyájával tervez sétát a természetben.

 

Peter Pellegrini

 

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke a TASR-nek elárulta, hogy a karácsonyt szívesen tölti a családjával és a szüleivel. Idén azonban nem akarja őket veszélyeztetni.

 

„Jelenleg karanténban vagyok, úgyhogy meglátom, végül miképpen fogok ünnepelni. Mindenkinek erőt, egészséget, örömöt, felelősségteljességet és kitartást kívánok“

 

– üzente Pellegrini, majd hozzátette: az ünnepek idején mindenki gondoljon a szeretteire, és viselkedjen felelősségteljesen.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!