Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A soron következő érettségiknél már nem a jegyátlagokat veszik alapul a bizonyítványok kiállításánál, ahogy azt tették a 2019/2020-as tanévben – derül ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter TASR hírügynöksének adott interjújából. A miniszter szerint az egyszeri alkalom volt.

 

„Az éppen aktuális helyzettől függően fogjuk eldönteni, hogy mennyi időt szánunk az érettségik lebonyolítására, és hogy mikor is valósulhatnak meg”

 

mondta a tárcavezető. Szavaiból kiderült, egyelőre még azt sem tudni, pontosan milyen témákból áll a vizsgasor, és vita tárgyát képezi majd az érettségi írásbeli része is.

 

„Szükségünk van még néhány hétre ahhoz, hogy logisztikai szempontból fel tudjunk készülni”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott a miniszter azzal, hogy az érettségik menetéről szóló konkrétabb információkat januárban közölnek majd a nyilvánossággal. Hozzátette, hogy 2022-ben valósulhat meg az első, országos szinten online zajló írásbeli érettségi vizsga. 

 

Papíron az írásbeli érettségiket 2021-ben március 16-19. közötti időszakra tervezték be, ám a járvány alakulása ezt még könnyen keresztülhúzhatja, hiszen a tömeges vakcinázás utolsó hulláma előtt kerülne rá sor. Ha a határidő mégis tartható lenne, a szóbeli érettségik május 17-én kezdődnének és június 4-ig tartanának.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!