Nyitókép: MZ SR/Facebook

 

Megérkeztek Szlovákiába az első koronavírus elleni vakcinák. Az oltóanyagokat az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) vette át.

 

A vakcinákat lezárt járműben, termodobozban hozták, majd a nyitrai kórházban helyezték el egy fagyasztódobozban.

 

 hirdetes_400x285  

„Megerősíthetjük, hogy minden készen áll az oltásra”

 

– írta az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal az Instagram-oldalán.

 

A nyitrai kórház a koronavírus iránt érdeklődők számára már a formanyomtatványt is közzétette. A vakcina beadására egyelőre csak a kórház személyzete jelentkezhet. Ma este elsőként az ismert szlovák infektológust, Vladimír Krčméryt fogják beoltani a koronavírus elleni vakcinával.

 

 

A kórház a weboldalán azt is elmagyarázza, hogy mit kell tenni az oltás előtt.

 

„Amennyiben a múltban összeesett az oltás beadása után, vagy hajlamos az azonnali allergiás reakciókra, akkor az oltás előtt tájékoztassa az orvost vagy az egészségügyi nővért. A két oltás beadása között minimum 14 napnak kell eltelnie. Az oltás után az illető egy kijelölt helyiségben marad 15 percig megfigyelésre. Amennyiben semmilyen tünet nem jelentkezik, nincs szükség egyéb óvintézkedésekre, viszont az oltás napján nem ajánlott alkoholt fogyasztani és fizikailag túlterhelni a szervezetet. Ha az oltás után fájdalom vagy láz jelentkezik, ajánlatos fájdalomcsillapítót (pl. paracetamol) használni”.

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.