Nyitókép: Reprofotó/Facebook

 

Vasárnap délelőtt a főrévi (Ružinov) Egyetemi Kórházban Zuzana Čaputová államfőt, valamint a szlovák kormány képviselőit és minisztereit is beoltották a koronavírus elleni vakcinával.

 

Az oltás előtt Zuzana Čaputová elmondta, hogy a koronaválság legnehezebb időszakát éljük, de a vakcina formájában már érkezik a jó hír.

 

 hirdetes_300x300  

„Érzékelem az emberek oltással kapcsolatos aggodalmát. Megértem, hiszen emberi aggályokról van szó”

 

– jelentette ki az államfő azzal, hogy bízik a tudományban és a szakmaiságban.

 

 „Azért vagyok itt, hogy a kamerák előtt beoltassam magam”

 

– mondta az elnök asszony a kórház előtt tartott sajtótájékoztatón, majd hozzátette: ezzel a gesztussal szeretné arra buzdítani az embereket, hogy bízzanak az új vakcinában.

 

 

A parlament alelnöke, Grendel Gábor szerint az oltás az egészségügyi személyzettel szembeni figyelmesség kinyilvánítása.

 

„Az élet és az egészség a legértékesebb ajándék, amit kaptunk, és kötelességünk ezekről az ajándékokról gondoskodni. Bízom a tudósokban és az orvosokban, és mindenkit arra kérek, hogy higgyenek bennük”

 

– tette hozzá Grendel.

 

Milan Krajniak munkaügyi miniszter szerint most tesszük meg az első lépést ahhoz, hogy nyáron visszatérhessen az életünk a normális kerékvágásba.

 

„Bízom ebben a lépésben, hiszen a vakcinák korábban is segítettek a különféle betegségek megfékezésében. Hiszek abban, hogy ez most is így lesz”

 

– zárta le Krajniak.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.