Nyitókép: TASR

 

A Hlas-SD elnöke, Peter Pellegrini a funkciójából való távozásra szólította fel Ján Mikas tiszti főorvost.

 

Pellegrini ezzel a Szlovák Közegészségügyi Hivatal azon új rendeletére reagált, amely lehetővé teszi a tünetmentes pozitívan tesztelt képviselőknek a parlamenti ülésen való részvételt. A pártelnök szerint a Hlas képviselői nem vesznek részt a mai ülésen, a veszélyhelyzet meghosszabbítását pedig elutasítják.

 

 hirdetes_400x285  

 „Ján Mikas átlépte azt a határt, ami a szakembereket elválasztja a politikusoktól. El kellene gondolkodnia a távozásáról, hiszen a tiszti főorvos pozíciója kizárólag szakmai“

 

– írta Pellegrini a Facebook-bejegyzésében.

 

Öt covidos képviselő, köztük Gyimesi is szavaz ma a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról

 

Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyedi működési rendszerbe tartozó személyekre vonatkozó szabályokat a járványügyi helyzet rosszabbodása miatt hozták meg. A szóvivő szerint a járvány alatt bizonyos hivatásokra igenis vonatkozik az egyedi működési rendszer, amit a Szlovák Közegészségügyi Hivatal az új rendeletében ír le és pontosít.

 

Az egyedi működési rendszerbe tartoznak az egészségügyi dolgozók, az energetikában, hő- és villanyenergetikában dolgozó személyek, tűzoltók, rendőrök, útkarbantartók és szemetesek.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.