Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

A szlovák kormány mai online ülésén elfogadta a veszélyhelyzet 40 nappal történő meghosszabbítását. A járvánnyal szembeni intézkedéseket a kijárási tilalommal együtt január 10-ig tolták ki – derül ki a Kormányhivatal szerkesztőségünknek elküldött sajtóközleményéből.

 

„Az érvényesség meghosszabbítására a jelenlegi, koronavírus terjedésével összefüggő súlyos helyzet és az új koronavírus-mutáció felbukkanása miatt volt szükség”

 

fogalmaz a kormány sajtószolgálata. A kormánytagok elfogadták azt a rendeletet is, amely alapján az ambuláns orvosokat, főleg a szakorvosokat is behívhatják a kórházakba dolgozni az egészségügyi ellátás biztosítása érdekében. Az ok az egészségügyre nehezedő és egyre nagyobb nyomás. valamint a koronavírussal megfertőződött egészségügyi dolgozók számának emelkedése.

 

A kormány megszavazta azt a rendeletet is, amely 1500 katonát bocsát a rendőrség rendelkezésére, hogy közösen ellenőrizzék Szlovákia határait, illetve biztosítsák  a közrendet a koronavírus elleni intézkedések összefüggésében az ország egész területén.

 hirdetes_300x300  

 

A kabinet az országban uralkodó járványhelyzetet „nagyon súlyosnak” értékelte, és felszólította az embereket, hogy különösen Szilveszter napján legyenek óvatosak, és hogy az új évet az ünnepek elején kialakított „buborékban” köszöntsék (egy háztartás csak egy másik háztartással találkozhat – a szerk. ).

 

A képviselők a fólia mögül is elfogadták a veszélyhelyzet meghosszabbítását

 

Az előzményekről: 

 

Szombattól kijárási tilalom van érvényben – mutatjuk a kivételeket

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!