Nyitókép: hnonline.sk

 

A járványügyi szakértők konzíliuma mielőbbi ésszigorúbb intézkedések meghozatalára szólított fel, hogy tovább lehessen korlátozni az emberek mozgását.

 

Mint elmondták, Szlovákiában rendkívül komoly a járványügyi helyzet, és ha a jelenlegi trendet nem sikerül megváltoztatni, január 11-re megtelhetnek a kórházak. Azaz, akár 4500 vírusbeteg igényelhet kórházi ellátás, mely meghaladja az ország kapacitását.

 

​”Több kórház már most lehetőségeik teljes határán dolgozik. December 28-án 104 halálesetet jelentettek, mely várhatóan emelkedni fog. A jelenlegi helyzetben elengedhetetlen az újabb intézkedések azonnali meghozatala, melyek képesek tovább korlátozni az emberek mozgását. Főleg a kijárási tilalom alóli kivételek csökkentésére van szükség“

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmaztak a szakemberek.

 

A konzílium szerint kulcsfontosságú a veszélyhelyzet meghosszabbítása és hogy a kijárási tilalom érvényben maradjon. Ezzel kapcsolatban támogatják a tisztifőorvos, Ján Mikas új rendeletét, mely lehetővé tette a Covid-19 fertőzött képviselők jelenlétét a parlamenti szavazáson.

 

„E nélkül a lépés nélkül nem lehetett volna meghosszabbítani a veszélyhelyzetet, és tarthatatlanná vált volna a helyzet az országban“ – jelentették ki.

 

A szakértők bíznak abban, hogy az oltóanyag minél szélesebb körben való beadásával idővel vissza lehet majd venni a járványügyi intézkedések szigorából.

 

Hospodárske Noviny

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!