Nyitókép: TASR

 

Ján Mičovský (OĽaNO) földművelésügyi miniszter továbbra is kórházban van a COVID-19 megbetegedés miatt, de már sokkal jobban érzi magát.

 

A koronavírusos miniszter december 22-én feküdt be a fertőző osztályra.

 

  hirdetes_300x300   

Akkor a tárca szóvivőjén keresztül Mičovský azt üzente, hogy a tartós köhögés és folyamatos láz miatt a szakemberek kezébe helyezte magát.

 

A miniszter jelenleg is kórházban van, de már sokkal jobban érzi magát. Közepesen erős tüdőgyulladása volt, ezért antibiotikumot kellett szednie.

 

 „Tényleg nagyon rosszul voltam. 39 fokos lázam volt, és arra se volt kedvem, hogy kinyissam a szememet. A testem saját magától nem tudott volna ezzel az egésszel megbirkózni, infúziókra volt szükségem“

 

– mondta Mičovský.

 

A földművelésügyi miniszter nagyra értékeli a jókívánságokat, beleértve a karácsonyi és a születésnapi (december 26-án ünnepelte a születésnapját – szerk. megj.) üdvözleteket is.

 

 „Nagyon hálás vagyok azért, hogy az egészségügynek lehetősége van megoldásokat keresni erre az új betegségre. A fegyelmezettség és a higiéna a fertőzés időszakában hosszú éveken át fontos lesz. Sokkal felgyelmezettebbnek kell lennünk, hogy ne terjedjenek a fertőzések“

 

– üzente Mičovský.

 

Eredeti karácsonyfája volt

 

A kórházban töltött karácsonyra humorral és optimizmussal emlékszik vissza.

 

 „Nagyon szép karácsonyfám volt egy infúziós állvány formájában. Mi itt a legnagyobb ajándékot kaptuk, az egészségünket. Számomra ez egy nagyon szép és hasznos karácsony volt, hiszen tudatosítottam, hogy hol vannak a határaim és megtanultam, hogy a testemre kell hallgatnom“

 

– mondta a miniszter, majd hozzátette: azok a remek emberek is karácsonyi ajándékok, akik a médiában nem ismertek, de kiváló tudományos munkát végeznek, kínlódnak a koronavírussal és megoldást keresnek rá.

 

„Ők napjaink hősei“

 

– zárta le.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!