Nyitókép: Körkép.sk

 

A gazdasági miniszter alig pár napja tett nyilvános ígéretet arra, hogy január 7-éig 4 millió antigénteszt érkezik az országba. Mindezt azután, hogy lefújta az új antigéntesztek bebiztosítását szolgáló közbeszerzést, amivel koalíciós partnerei szerint elszabotálta feladatát. Jelenleg tehát nincs elég antigénteszt, így már karácsony előtt is akadozott a tesztelés az országban. A kormány mai ülésén kiderült, hogy Richard Sulík (SaS) a 4 millió tesztre vonatkozó ígéretét sem teljesíti.

 

Az aktuality.sk értesülései szerint a Sulík vezette gazdasági minisztérium január 7-re csak 2,6 millió darab antigénteszt beszerzését tudja biztosítani. „Ennyi fér ugyanis egy repülőgépbe“ – magyarázta a tárca, mely arra számít, hogy elővásárlási joga van a fennmaradó mennyiségre is, így nem lesz hiány a tesztekből. Csakhogy a hiány már most is fennáll.

 

Amint azt az aktuality.sk írja, egyelőre az sem világos, melyik cégtől és mennyiért fogja Szlovákia megvásárolni az antigénteszteket.

 hirdetes_400x285  

 

Az antigéntesztek miatt komoly feszültség van a kormánykoalíció két pártja, az SaS és az OĽaNO között. Sulík az egészségügyi miniszterre igyekezett hárítani a felelősséget, Igor Matovič kormányfő azonban karácsony előtt lemondásra szólította fel Sulíkot.

 

A karácsony előtti napokban a Körkép.sk is személyesen tapasztalta, hogy több mintavételi pontokon nem tudtak megfelelő létszámú embert tesztelni, mert nem volt elég antigénteszt az országban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.