Nyitókép: rtvs.sk

 

A kórházakban katasztrofális a helyzet. Nincs más választásunk, mint a kemény lockdown, a külföldi egészségügyi dolgozóktól való segítségkérés és tábori kórházak létesítése – konstatálta a közösségi oldalán Pavol Čekan (MultiplexDX) biokémikus.

 

Čekan felhívta a figyelmet arra, hogy a kórházakban már alig vannak szabad fekvőhelyek, a kórházak az összeomlás szélén állnak, az egészségügyi dolgozók kimerültek, és néhány covidos páciensnek már otthon kell maradnia. A biokémikus szerint a jövőbeli kilátások még ennél is rosszabbak.

 

 hirdetes_810x300  

 „Ha nem teszünk semmit, akkor két hét múlva további kétezer nehéz lefolyású betegséggel küzdő páciens fog kórházi ellátásra szorulni. Egyértelmű, hogy ezzel az egészségügyünk nagyon nehezen fog tudni megbirkózni“

 

– mondta a biokémikus.

 

Čekan bízott abban, hogy Szlovákia nem fog ilyen nehéz helyzetbe kerülni. A második hullám Európában és nálunk is sokkal erősebb, mint amilyenre a szakemberek számítottak.

 

 „Kérek szépen mindenkit, fogjunk össze. Még egyszer. Most az ünnepségek, találkozók, kirándulások és látogatások egyáltalán nem fontosak. Kérem szépen, segítsünk az egészségügyi dolgozóinknak“

 

– kérte Pavol Čekan.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!