Nyitókép: körkép.sk

 

Nyitra városa intenzíven dolgozik az önkéntes tömeges tesztelés előkészítésén. Marek Hattas polgármester már szerdán, a körzeti válságstáb ülésén jelezte erre vonatkozó szándékát.

 

A városvezetés szerint Nyitrán és térségében riasztó a járványügyi helyzet, épp ezért mielőbb szeretnék lehetővé tenni a tömeges tesztelést. Hattas elmondása szerint előreláthatólag január 8-a és 10-e között kerülhetne erre sor, az Állami Tartalékalap pedig ígéretet tett 50 ezer antigénteszt bebiztosítására.

 

 „Intenzíven dolgozunk a szükséges személyzet és a mintavételi helyszínek bebiztosításán úgy, hogy a tömeges tesztelésre mielőbb sor kerülhessen, tehát már jövő héten.”

 

mondta Hattas, majd emlékeztetett, hogy a nyitrai Egyetemi Kórházban jelenleg is kevés az orvos és nővér, már az a veszély fenyeget, hogy a betegek nem tudják megkapni a szükséges segítséget. Emellett, a járványhelyzet súlyosságát bizonyítandó, hogy szerdán bejelentették, a nyitrai kórházban már nincs elegendő kapacitás a holttestek tárolására, ezért hűtőkocsit kellett rendelniük.

 hirdetes_300x300  

 

Súlyos a helyzet a nyitrai kórházban, már nincs hol tárolni a holttesteket

 

Azok, akik szeretnének segíteni a tömeges tesztelés lebonyolításában, akár orvosi, akár adminisztratív feladatok ellátásában, a következő oldalon jelezhetik a városvezetésnek.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!