Nyitókép: pravda.sk

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter pénteken (január 1.) közösségi oldalán jelentette be, hogy vizsgálatot indítanak, miután fényképek szivárogtak ki a napokban elhunyt Milan Lučanský korábbi rendőrfőkapitány műtétjével kapcsolatos orvosi feljegyzésekből. A tárcavezető rámutatott, hogy minden bizonnyal törvénysértés történt.

 

Az üggyel azért Naď foglalkozik, mert az említett kórlap a védelmi minisztériumhoz tartozó rózsahegyi Központi Katonai Kórházban vannak, ahol maga a december eleji szemműtét történt. Mint közösségi oldalán fogalmazott, mindent megtesznek azért, hogy azonosítsák azt a személyt, vagy azokat a személyeket, aki/akik lehetővé tették, hogy nyilvánosságra kerüljenek az egyébként bizalmas információk.

 

Naď bejegyzésében kijelentette, hogy annak, aki neki személyesen információval szolgál arról, hogy miként kerülhetett ki az orvosi feljegyzés a nyilvánosságra, anonimitást és büntetlenséget biztosít, valamint jutalmat is ad neki.

 

 hirdetes_300x300  

A tárcavezető bejelentette, hogy feladatul adta az illetékes szerveknek, hogy körültekintően vizsgálják ki a fotók nyilvánosságra kerülésének mikéntjét.

 

„Nem azért, mert bármit takargatni kellene, a feljegyzés csak igazolja az információkat, amelyek már a korábban megjelentek a sajtóban, hanem azért, mert valószínűsíthető a törvény megsértése.”

 

írta Naď azzal, hogy az adatokat kiszivárogtató(k)nak felelnie kell az elkövetett bűnéért.

 

A miniszter egyúttal cáfolta azokat a híreket, miszerint a rózsahegyi kórház igazgatóját, Vladimír Lengvarskýt leváltották volna. A tárcavezető egyenesen hoaxnak nevezte az értesülést. Mint fogalmazott, a kórház semmilyen módon sem hibázott a később öngyilkosságot elkövető Lučanský szemműtétje során, sőt, „a körülbelül 90 perces beavatkozás után a betegnek jelentősen javult a látása” és már a következő napon átszállíthatóvá vált a trencséni kórházba, ahol a rabokat és elítélteket kezelik.

 

RIADITEĽ ÚVN RUŽOMBEROK ODVOLANÝ NEBOL. JE TO NEZMYSEL, HOAX A ZÁMERNE ŠÍRENÁ NEPRAVDIVÁ SPRÁVA

Dnes sa na sociálnych…

Közzétette: Jaro Naď – minister obrany SR, OĽANO – 2021. január 1., péntek

 

Amint arról korábban beszámoltunk, Milan Lučanský korábbi országos rendőrfőkapitányt december elején tartóztatták le. A börtönben az utólagos vizsgálatok alapján egy balul elsült edzésgyakorlat közben megsérült a szeme, amit a rózsahegyi kórházban műtöttek meg. December 29-én melegítőfelsőjével felkötötte magát börtöncellájában, minek következtében kómába esett, majd egy nappal később elhunyt. Mária Kolíková igazságügyi miniszter kizárta, hogy a börtön személyzete bármiben hibázott volna, ahogy az idegenkezűséget is elvetették.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.