Nyitókép: TASR – Martin Baumann

 

A koalícióban munkajellegű a kapcsolat, és bár vannak személyes viták, az SaS tervei között nem szerepel a távozás – mondta a TASR-nek Richard Sulík, az SaS vezére.

 

A gazdasági miniszter hozzátette, amennyiben az SaS elhagyná a koalíciót, az nem borítaná a kormányt, ugyanis az abszolút többsége így is megmaradna.

 

 hirdetes_400x285  

Sulík azt is kihangsúlyozta, hogy a pártja a koalíción kívül is támogatná az értelmes törvényeket. Arról nem akart spekulálni, hogy milyen körülmények között távozna az SaS a koalícióból, illetve el tudja-e képzelni a kormányfőcserét.

 

A miniszterelnök-helyettes elmondása szerint a személyes viták ellenére is „munkajellegűnek” tudja nevezni a koalícióban uralkodó légkört.

 

„Rengeteg sértést és támadást kellett meghallgatnom. Nemcsak olyat, amit nekem címeztek, hanem olyat is, amelyekkel a kollégáimat sértegették”

 

– jelentette ki Sulík, aki bízik a helyzet lecsillapodásában.

 

Arra a kérdésre, miszerint a kormányfő úgy irányítja-e az államot, mint egy kis vállalatot, és hogy ez nem árt-e az országnak, Sulík nem akart válaszolni.

 

„Ezt nem fogom kommentálni, mert nem akarok feleslegesen olajat önteni a tűzre”

 

– jegyezte meg.

 

A miniszter szerint a koalíción belül egyes pártok saját egyezségeket kötnek, de az SaS folytatja a saját politikáját.

 

„A felmérések szerint, amelyeket nem szabad alábecsülni, úgy tűnik, hogy a választók értékelik azt, hogy mi a saját politikánk szerint cselekszünk, és ezt folytatni is fogjuk”

 

– mondta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!