Nyitókép: teraz.sk

 

Az oktatásügyi minisztérium legkésőbb holnap, azaz január 5-én tájékoztat az iskolák januári megnyitásával kapcsolatban. A tárca ezt követően informál majd minden intézmény-fenntartót.

 

A minisztériumban jelenleg a január 11-től várható iskolanyitás feltételein dolgoznak. Branislav Grögling miniszter hétfőn 70 polgármesterrel egyeztet, a találkozón az önkormányzatok felkészültségét, szervezettségét is áttekintik a teszteléssel kapcsolatban.

 

Óvodák

 hirdetes_300x300  

 

Ha az óvoda fenntartója a járványügyi helyzet ismeretében az óvoda megnyitása mellett dönt, megteheti, tájékoztatott az oktatásügyi minisztérium saját honlapján.

 

A szaktárca azonban azt javasolja, hogy a működtető, ha lehet, csak a kritikus infrastruktúrában dolgozó személyek gyerekei számára tegye lehetővé az óvodalátogatást. Azaz azon szülők gyerekeinél, akik munkaköre nem teszi lehetővé az otthonról való munkavégzést és munkába kell járniuk.

 

Az óvodák az érvényes jogszabályok értelmében december 21. és január 8. között lehettek zárva.

 

Egyetemek, főiskolák

 

A minisztérium csökkenti azon távutas képzések idejét, ahol a képzés ideje rövidebb, mint a nappali oktatás, jelentette ki Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter.

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!