Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

 

A belügyminisztérium több mint 16 millió eurót fog kifizetni a városoknak és a falvaknak a rendkívüli helyzettel és az országos teszteléssel kapcsolatos kiadásaik fedezésére – tájékoztatott Roman Mikulec (OĽANO) tárcavezető.

 

Elmondása szerint a jövőben néhány önkormányzatnak előleget fizetnének a koronavírus elleni harccal kapcsolatos munkák bebiztosítására.

 

 hirdetes_300x300  

„Főleg a kicsi falvak azok, amelyek nem tudnak a teszteléssel és más tevékenységekkel kapcsolatos költségekkel megbirkózni. Ezért az állam pénzügyi segítséget nyújtana nekik, amelyet utólag számlázna ki. Nagyon örülnék neki, ha a segítségnyújtás ezen formáját a gyakorlatba is át tudnánk ültetni”

 

– jegyezte meg a belügyminiszter.

 

A kormányfő feladata nem irigylésre méltó

 

A miniszter sajnálja, hogy a koronaválság nemcsak a társadalmat osztja meg, de a politikusokat is. Mikulec úgy véli, hogy most sokkal jobban össze kellene tartaniuk, mint előtte bármikor. Véleménye szerint az ellentétes nézeteket zárt ajtók mögött kellene megbeszélni, a polgárok elé pedig közösen, olyan üzenettel kellene előállni, ami az adott helyzetben a lehető legjobb megoldásnak számít.

 

„Az összes politikus közül a koronavírus ellen folytatott harcban a kormányfőnek van a legnagyobb felelőssége. Ez egy olyan feladat, ami nem irigylésre méltó, a nyilvános felszólítások helyett pedig az együttműködés és a konstruktív kommunikáció segítene”

 

– mondta Mikulec az államfő felszólításával kapcsolatban, miszerint a kormányfőnek másvalakinek kellene átadnia a koronavírus menedzselését.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!